(138) BRASSERIE ETH. 2013-2016

(138) BRASSERIE ETH. 2013-2016

Conceived as a prism that serves as an architectural filter between the campus and the landscape, the pavilion is a meeting point for teachers, visitors, workers, and students, besides serving as a reception place for international guests. Open to the campus towards the south and to the views of the beautiful landscape to the north, the building is proposed as an elegant shed with a series of wood porticoes, as an open and flexible structure.

DATA SHEET. Location: ETH Hönggerberg, Zurich, Switzerland. Architects: Emilio Tuñón, Marceline Ruckstuhl. Client: ETH Zurich. Collaborators: Coco Castillón, Rosa Bandeirinha, Albert Palazón, Andrés Regueiro, Carlos Brage, Ruben Arend, Eimi Gond, Paula Lacomba. Competition date: 2013. Construction completed: 2016. Gross floor area: 1,000 m². Photography: Luis Asín.
AWARDS. First prize international competition.